onsdag 27 januari 2010

Jättegod Limepaj


Pajdeg:
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör
1 äggula
Blanda mjöl, socker och rumsvarmt smör, tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form ca 20-25 cm. Låt degen vila i kylskåpet under tiden du gör fyllningen.
Fyllning:
3 ägg
2 dl socker
2 dl grädde
2 msk mjöl
1,5 msk vaniljsocker
Rivet skal och pressad saft av 2-4 st
Vispa ägg och socker poröst.
Rör i resten av ingredienserna och häll sedan fyllningen i pajskalet.
Grädda 30 min längst ner i ugnen på 200 grader
Låt kallna.
Serveras med vispad grädde.

2 kommentarer:

  1. Mmm... Vad gott det låter!
    Tack för att du tittade in hos mig!!
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Låter underbart gott!! Kul att hitta till din fina sida!! Ser att du med gjort mängder av fina inköp på mässan...sjalarna är underbara!! Blev såååå sugen!!!

    All lycka med ditt!! =)

    kramar Malin ♥

    SvaraRadera